Actuele wachttijden

Wachttijden diagnostiek en behandeling voor cliënten van 18 jaar en ouder:

  • Gemiddelde wachttijd voor een intake is ca. 39 weken voor de locaties Helmond en Goirle. Op onze locatie in Tegelen is de wachttijd korter.
  • Gemiddelde wachttijd voor behandeling is vervolgens nog ca. 35 weken, afhankelijk van de benodigde behandeling. Op onze locaties Goirle en Tegelen is de wachttijd korter.

We realiseren ons dat de wachttijden lang zijn en doen ons uiterste beste deze, waar mogelijk, in te korten. Er geldt daarom vanaf heden voor de locatie Helmond een aanmeld en intakestop voor onbepaalde tijd.

Zie ook de brief.

Diagnostiek en behandeling 18-

We hebben op dit moment te maken met wachttijden voor de diagnostiek en behandeling voor de jeugd tot 18 jaar in verschillende gemeentes. Wil je meer informatie over deze wachttijden dan kun je contact opnemen met de zorgbemiddelaar, telefonisch op werkdagen tussen  09.00 uur en 12.30 uur via het algemene nummer 0492-792979.

(de receptioniste zal je doorverbinden naar een zorgbemiddelaar)

Begeleiding Jeugd en Wmo

In verschillende gemeente hebben wij te maken met langere wachttijden voor het opstarten van de zorg voor begeleiding jeugd en begeleiding Wmo. Wil je meer informatie over deze wachttijden dan kun je contact opnemen met de zorgbemiddelaar, telefonisch op werkdagen tussen  09.00 uur en 12.30 uur via het algemene nummer 0492-792979.

(de receptioniste zal je doorverbinden naar een zorgbemiddelaar)

Informatie over wachttijden

Helmond, december 2021

Beste lezer,

Je wilt je misschien aanmelden voor een diagnostiek en/of behandeltraject in Helmond of je hebt je onlangs bij ons aangemeld. We willen je daarom graag informeren over de wachttijden. 

We zijn één van de weinige organisaties met het specialisme autisme. Dit maakt dat de vraag naar diagnostiek en behandeling alleen maar toeneemt en de wachtlijsten steeds langer worden. Op dit moment duurt het 25 weken voordat een behandeling kan starten nadat een intake is geweest. Dit vinden we geen goede zorg. 

We kiezen er daarom nu voor om pas een eerste intakegesprek met jou te plannen als we zeker weten dat er daarna snel kan worden gestart met de behandeling. Dit geeft meer duidelijkheid en perspectief voor jou.

We vinden het echt heel vervelend om deze boodschap te moeten brengen maar door, de oplopende wachttijden, de krapte op de arbeidsmarkt en onze contracten met de zorgverzekeraars zien wij ons genoodzaakt op dit moment een aanmeld/intakestop te moeten instellen voor onbepaalde tijd. 

Hiermee kunnen wij iedereen die start met een zorgtraject, snel en aansluitend op de intake de gepaste zorg bieden. 

Je aanmelding wordt nu niet in behandeling genomen. 

Je kunt ook bij jouw zorgverzekeraar navragen of er mogelijkheden zijn voor het starten van het traject elders. 

Met vriendelijke groet,

Brigitte Stuurstraat
directeur zorg

Binnenkort vind je hier het eerste Kids Nieuws!

Aanmelden voor wonen

Je kunt je aanmelden voor wonen zonder beschikking. Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Waar ben je naar op zoek?

Zoek je iets op onze website en kun je het niet vinden? Misschien helpt onze zoekfunctie je wel verder. Kun je het dan alsnog niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Hoofdkantoor:

Europaweg 97
5707 CL  Helmond
Nederland

Algemene mail
Clientbureau mail

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.30 uur

Stuur ons een e-mail

Neem telefonisch contact op

Het RAC is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag 08.30 uur – 17.00 uur.

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 12.30 uur.
De receptie zal je doorverbinden. Vraag naar het clientbureau.