news_icon
Laatste nieuws

Autisme Informatiemarkt Tilburg

‘Luisteren naar Autisme’ 28 maart in Tilburg Heb je zelf autisme of ken je iemand met autisme? Of wil je meer weten over autisme? Kom dan woensdag 28 maart naar de Autisme Informatiemarkt in de Symfonie in Tilburg. Iedereen is tussen 18.30 uur en 21.30 uur van harte welkom. De toegang is gratis. Je kunt meerdere stands bezoeken en deelnemen aan workshops. Workshops * ‘Hete thee en drie klontjes suiker’ van 19.00 19.45 uur Café Einstein, ontmoetingspunt voor alle betrokkenen en belangstellenden rondom het thema ‘autisme’, organiseert samen met Netty Dijkstra deze workshop. Ervaringsdeskundige Netty zorgt en begeleidt al zes jaar samen met haar man haar twee fantastische zoons met autisme. Na meerdere burn-outs en een ernstige psychotische depressie schreef zij het boek ‘Hete thee en drie klontjes suiker’. * ‘Nieuwe Autoriteit, geweldloos verzet’ van 19.0019.45 uur ‘Mijn kind wordt zo boos / wil niet meer naar school / durft niet alleen te zijn.’ Herkenbare zorgen van veel ouders met een kind met autisme. Vaak hebben zij alles al geprobeerd maar verandert er niks. Wendy Boezer en Marleen Heijnemans verzorgen een kennismaking met de methode ‘Nieuwe autoriteit’, deze helpt ouders en andere belangrijke betrokkenen van kinderen met autisme hun (on)macht om te zetten naar kracht. * ‘Mijn Prins en zijn gevecht met mijn witte paard’ van 20.15 21.00 uur In haar lezing geeft Tanneke van der Heyden een inkijkje in haar leven, rol en ervaring als partner van een man met autisme. Zij brengt haar persoonlijk verhaal over autisme binnen het gezin met humor, liedjes en kennis. * ‘Muziek en meer’ van 20.15 21.00 uur Wilma van der Draaij is muziekdocent en verzorgt in haar muziekschool individuele begeleiding van kinderen en volwassen met autisme. Muziek maken helpt leerlingen om zelfvertrouwen te krijgen, sociale contacten aan te gaan en het schept een sfeer waarin leerlingen zich veilig voelen en zich kunnen uiten. De workshop wordt afgesloten met een korte gitaarles.

Aanmelden workshops Deelname aan de workshops is gratis. De eerste workshopsronde is van: 19.00 tot 19.45 uur. De tweede workshopsronde is van 20.15 tot 21.00 uur. Ben je geïnteresseerd, meld je dan snel aan want er zijn per workshop dertig plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via anmb@nva-nb.nl.

In aanloop naar de landelijke Autismeweek (31 maart tot en met 7 april 2018 organiseren Autisme Informatiecentrum Autisme (AIC), Expertisecentrum Autisme Amarantgroep, Stichting MEE regio Tilburg, GGZ Breburg, Buro Maks, ContourdeTwern, Impegno, Regionaal Autisme Centrum, RIBW Brabant en Zintri Zorggroep wederom een Autisme Informatiemarkt.

De informatie is ook te vinden op: Facebook: Autisme Informatiemarkt 2018 @autismeinformatiemarkt Twitter: Autismeweek Tilburg @AutismeweekT www.ribwbrabant.nl/autisme-informatiemarkt-2018