Behandeling

In het adviesgesprek na de diagnose bespreken we met jou welke behandeling past bij jouw hulpvraag. Ook als je al een diagnose autisme hebt via een andere organisatie, kun je voor behandeling terecht bij het Regionaal Autisme Centrum. We bieden verschillende vormen van individuele behandeling en verschillende groepsbehandelingen.

Voor welke behandeling jij in aanmerking komt hangt af van jouw persoonlijke situatie, je hulpvraag, wat je nodig hebt en wat je niet nodig hebt. De behandeling is gericht op het aanleren van vaardigheden (theoretisch). Begeleiding is bedoeld om deze vaardigheden in de praktijk te oefenen en hierbij ondersteuning te krijgen. In de praktijk is het onderscheid tussen behandeling en begeleiding soms moeilijk te maken: het loopt in elkaar over.

Je kunt jezelf met een verwijzing van bijvoorbeeld de huisarts via de website aanmelden voor behandeling. Ben je 18- dan is een beschikking van de gemeente nodig.

Aanmelden voor wonen

Je kunt je aanmelden voor wonen zonder beschikking. Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Waar ben je naar op zoek?

Zoek je iets op onze website en kun je het niet vinden? Misschien helpt onze zoekfunctie je wel verder. Kun je het dan alsnog niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Hoofdkantoor:

Europaweg 97
5707 CL  Helmond
Nederland

Algemene mail
Clientbureau mail

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.30 uur

Stuur ons een e-mail

Neem telefonisch contact op

Het RAC is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag 08.30 uur – 17.00 uur.

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 12.30 uur.
De receptie zal je doorverbinden. Vraag naar het clientbureau.