Veilige communicatie via de Zorg Messenger

Wat is de Zorg Messenger?

De Zorg Messenger is een applicatie waarmee je veilig kunt chatten, beeldbellen en documenten kunt versturen. De Zorg Messenger vervangt WhatsApp en andere chat applicaties. Emailen zal niet meer nodig zijn omdat je de Zorg Messenger als veilig communicatie middel kunt gebruiken. Het gebruik is voor jou als cliënt gratis.

Waarom gaan wij dit doen?

Als zorgorganisatie die werkt met privacy gevoelige gegevens zijn wij verplicht een middel te hebben om beveiligd documentatie te kunnen versturen. Ook zijn wij verplicht zover als mogelijk gebruik te maken van technische hulpmiddelen die bijdragen tot het verminderen van het risico op een datalek. Oftewel het verliezen van privacy gevoelige informatie. Vandaar dat wij als organisatie deze Zorg Messenger applicatie gaan gebruiken, zowel als communicatie middel naar onze cliënten en ook naar andere belangrijke personen.

Wij vinden het ook belangrijk om de mogelijkheid te hebben om via beeldbellen met cliënten in gesprek te kunnen gaan. Ook deze toepassing zit in de applicatie.

In de maanden mei en juni zijn wij gestart met het implementeren van de Zorg Messenger als veilig communicatie kanaal, voor zowel chat als videobellen. De eerste ervaringen zijn positief en na enkele weken zijn wij de eerste 10000 (!) berichten al gepasseerd.

Bent u uitgenodigd om veilig te kunnen communiceren met ons?

Via onderstaande link kunt u de applicatie als app of als snelkoppeling installeren op uw apparaat.

https://faq.ezorg.nl/KB/op-welke-apparaten-is-de-kpn-zorg-messenger-te-gebruiken/

Heeft u vragen over het gebruik geef deze dan door aan uw contactpersoon, bij het RAC.