Is zelfdiagnose via TikTok gevaarlijk?

‘Tekenen dat je een depressie hebt’, ‘Dingen die ik ervaar door borderline’, ‘Hoe je weet of je ADHD hebt’. Dat zijn voorbeelden van video’s die circuleren op TikTok. Of de makers een officiële diagnose hebben gekregen is niet altijd duidelijk. Toch concluderen kijkers van zulke video’s soms dat ze er ook aan lijden. ‘Als iemand zichzelf labelt, kan dat negatieve gevolgen hebben.’

Wegzinken in dagdromen, vergeten waarom je een kamer binnengestapt bent, een bladzijde uit een boek lezen en niet meer weten wat je gelezen hebt, niet stil kunnen zitten en stemmingswisselingen. Dat zijn volgens iemand op TikTok symptomen die hij ervaart door ADHD. Het is een voorbeeld van een video over mentale gezondheid die er veel geliket en gedeeld wordt. Er circuleren enorm veel soortgelijke video’s, vooral over depressie, angststoornissen, borderline en dissociatieve stoornissen.

 

Overig nieuws

Aanmelden voor wonen

Voor meer inlichtingen of voor aanmelden bij het Regionaal Autisme Centrum 
bel maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur naar:

Waar ben je naar op zoek?

Zoek je iets op onze website en kun je het niet vinden? Misschien helpt onze zoekfunctie je wel verder. Kun je het dan alsnog niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Schootense Loop 2
5708 HX  Helmond
Nederland

Algemene mail
Clientbureau mail

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.00 uur. Op vrijdag van 9.00 – 12.30 uur.

Stuur ons een e-mail

Neem telefonisch contact op

Het RAC is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag 08.30 uur – 17.00 uur.

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van:

Ma- do: 9.00 uur – 12.30 uur en in de middag van 13.00 uur – 16.00 uur.

Op vrijdag alleen in de ochtend van 9.00 uur – 12.30 uur.