news_icon
Laatste nieuws

Lezing 23 mei 2018 om 20.00 uur in bibliotheek Helmond

Autisme: de meerwaarde van een ervaringsdeskundige, wat hebben de Brainblocks voor haar betekend?

Woensdag 23 mei om 20.00 uur in de bibliotheek van Helmond

Begrip en écht begrepen worden zijn twee verschillende dingen. Als moeder van een dochter met autisme heb ik een lange weg met tal van hobbels bewandeld voordat de diagnose ‘Asperger’ werd gesteld. Ik probeerde alle ballen in de lucht te houden. Dat vergde enorm veel energie. Uit ervaring weet ik dat het belangrijk is dat je er als ouder niet alleen voorstaat. Zeker als je kind een beperking heeft is alle hulp welkom. Ik deel graag mijn ervaringen.”

Op woensdag 23 mei 2018 het vervolg van het verhaal van Helene Vliegenberg en haar dochter Eline. 17 februari j.l. hebben zij hun ervaringen gedeeld met 55 belangstellenden uit Helmond en omgeving in de bibliotheek van Helmond. Eline en Helene hebben onder andere verteld hoe de Brainblocks hun hebben geholpen om het Autisme een plek te geven. Maar wat zijn de Brainblocks, hoe werken ze en wat kunnen ze betekenen voor mensen met Autisme en hun omgeving? Op 23 mei zal Martje Persoon, Autismespecialist bij het Regionaal Autisme Centrum, uitleg geven over de werking van de Brainblocks en hoe haar ervaringen zijn van het werken hiermee met haar clienten. Daarnaast zullen Eline en Helene vertellen wat de Brainblocks voor hun hebben betekend.

Hebt u de diagnose autisme of iemand in uw nabije omgeving? Bent u geïnteresseerd in de werking van Brainblocks en de ervaringsverhalen? Ouders, opa’s en oma’s, familieleden, kennissen en vrienden… U bent van harte welkom. Uiteraard kunt u deze avond ook vragen stellen aan de sprekers.

Leren van ervaringsdeskundigen
De bijeenkomst is op woensdag 23 mei van 20.00 uur tot 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar. De bijeenkomst is gratis, koffie en thee zijn voor eigen rekening. Graag horen wij of u erbij bent via helene.vliegenberg@regionaalautismecentrum.nl.

Autisme is een onderdeel van het leven
Helene Vliegenberg wordt als ervaringsdeskundige veelvuldig ingezet als mede-trainer, voorlichter, gesprekspartner voor gemeente, cliënten, ouders, partners/sociaal netwerk, scholen etcetera. Samen met het Regionaal Autisme Centrum organiseert Helene, op verzoek van de vorige deelnemers dit vervolg op 23 mei a.s.