Vertrouwenspersoon

Iedereen die te maken heeft met zorg die valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)) heeft recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij de vertrouwens-personen van Zorgbelang Brabant|Zeeland. De ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Zorgbelang is gratis voor cliënten. Zorgbelang is een zelfstandige stichting, onze vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Regionaal Autisme Centrum. 

Contact met een onafhankelijk vertrouwenspersoon

Wat kan de vertrouwens-persoon voor jou doen?

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van Regionaal Autisme Centrum, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van Zorgbelang. Allereerst luisteren we naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Hij of zij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met het Regionaal Autisme Centrum.

Als je hulp nodig hebt met gesprekken, of je hebt vragen of problemen, dan kan je rechtstreeks contact opnemen met een vertrouwenspersoon van Zorgbelang via:

Contact

Vertrouwenspersoon van borgbelang

AKJ – Zorgbelang vertrouwens-personen in de jeugdhulp


Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJvertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ – Zorgbelang is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van een instelling voor jeugdhulp. 

Zo bereik je het AKJ

• Bel naar 088 – 555 1000

• Mail naar info@akj.nl 

• Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl.  
De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Aanmelden voor wonen

Voor meer inlichtingen of voor aanmelden bij het Regionaal Autisme Centrum 
bel maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur naar:

Waar ben je naar op zoek?

Zoek je iets op onze website en kun je het niet vinden? Misschien helpt onze zoekfunctie je wel verder. Kun je het dan alsnog niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Schootense Loop 2
5708 HX  Helmond
Nederland

Algemene mail
Clientbureau mail

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.00 uur. Op vrijdag van 9.00 – 12.30 uur.

Bel a.u.b. binnen de tijden dat het cliëntbureau bereikbaar is.

Stuur ons een e-mail

Neem telefonisch contact op

Het RAC is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag 08.30 uur – 17.00 uur.

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van:

Ma- do: 9.00 uur – 12.30 uur en in de middag van 13.00 uur – 16.00 uur.

Op vrijdag alleen in de ochtend van 9.00 uur – 12.30 uur.

Bel a.u.b. binnen de tijden dat het cliëntbureau bereikbaar is.