Wonen bij het RAC

Vaak is dat een belangrijke fase in je leven die grote veranderingen met zich meebrengt. Het plannen, organiseren en uitvoeren van taken gaat bij mensen met autisme niet altijd vanzelf. Daarom kan het Regionaal Autisme Centrum ook op het vlak van wonen hulp bieden.

Het bieden van een passende woonplek met deskundige begeleiding op maat voor mensen met autisme: dat is waar Autismewoon.nl, onderdeel van het Regionaal Autisme Centrum, voor staat.

We hebben in Noord-Brabant en Limburg verschillende woonprojecten opgezet. Ook zijn we als zorgaanbieder betrokken bij woonprojecten die door ouders zelf zijn opgezet.

Bij het Regionaal Autisme Centrum kennen we verschillende soorten woonvormen. Zie hieronder voor meer informatie.

Het bieden van een passende woonpek met deskundige begeleiding.

Heb je autisme en wil je stappen zetten in je wooncarrière?

Groepwonen

Autisme Trainingshuis


Ons Autisme Trainingshuis staat in Uden. Het is een vorm van groepswonen: je hebt een eigen kamer met gemeenschappelijke woonkamer/keuken. Je krijgt behandeling en begeleiding en je oefent met woonvaardigheden. Deze woonvorm is bedoeld voor mensen met autisme van 18 tot ongeveer 23 jaar. Het is een tijdelijke woonplek waarna je doorstroomt.

Dit zijn geclusterde woningen die naast of dicht bij elkaar liggen, met een gezamenlijke ruimte waar je samen kunt koken, eten en deelnemen aan activiteiten. Je hebt hier een eigen zelfstandige woning, met een eigen voordeur en een eigen huisnummer. Begeleiding is dagelijks aanwezig.

Wooninitiatieven voor mensen met autisme vanaf 18 jaar.


Wooninitiatief gestart door een groep ouders

Ouder-initiatieven


Soms wordt een wooninitiatief gestart door een groep ouders van mensen met autisme waarbij de ouders een stichting oprichten. We spreken dan van een ouderinitiatief.

Heb je bij het wonen wel wat begeleiding nodig maar is dan 1 of 2 keer per week voldoende? Wellicht kom je dan in aanmerking voor zelfstandig wonen, waarbij vanuit het Regionaal Autisme Centrum dan begeleiding wordt gegeven.

De vraag naar woonvormen is groot en groeit nog steeds. Daarom bereiden we uitbreiding voor in diverse gemeenten in Brabant en Limburg. Hoe snel je voor een woning in aanmerking komt is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. 

Je moet in ieder geval minimaal 18 jaar zijn, beschikken over een inkomen, een geldige indicatie voor zorg hebben én openstaan voor begeleiding.

Aanmelden voor wonen

Voor meer inlichtingen of voor aanmelden bij het Regionaal Autisme Centrum 
bel maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur naar:

Waar ben je naar op zoek?

Zoek je iets op onze website en kun je het niet vinden? Misschien helpt onze zoekfunctie je wel verder. Kun je het dan alsnog niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Schootense Loop 2
5708 HX  Helmond
Nederland

Algemene mail
Clientbureau mail

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.30 uur

Stuur ons een e-mail

Neem telefonisch contact op

Het RAC is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag 08.30 uur – 17.00 uur.

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 12.30 uur.
De receptie zal je doorverbinden. Vraag naar het clientbureau.