WWA Corrie Kersten Reek in programma ‘Het is hier autistisch’

Boerderij in Reek, een woonwerkvoorziening voor mensen met autisme, was  te zien in het tweede seizoen van het BNNVARA- televisieprogramma ‘Het is hier autistisch’.

Presentator Filemon Wesselink was vier dagen op de Boerderij om portretten te maken van bewoners. Mats, Ludo, Josien, Helma en Thomas komen in vier afleveringen van het programma aan bod. Het is een prachtige en unieke inkijk geworden in hun leven. Filemon: “De opnamen bij De Boerderij in Reek waren erg leuk. Het is een warme, huiselijke en gemoedelijke plek. 

De combinatie van de locatie, het personeel en de menselijke omgang die daar het uitgangspunt vormt, is heel bijzonder.Het is mooi om te zien dat Mats zelf een tuinhuis met daarin een museum mocht bouwen en dat Thomas oud ijzer kan verzamelen. Bij veel organisaties zou dit ondenkbaar zijn, terwijl het geen geld kost en heel erg bijdraagt aan het geluk dat de bewoners ervaren.”

Na 17 jaar heeft het Regionaal Autisme Centrum de Woon Werk voorziening voor mensen met Autisme WWA De Boerderij in Reek overgenomen van GGZ Oost Brabant. De zorg en woonplekken blijven hierdoor op de vertrouwde locatie. De bewoners hoeven niet te verhuizen.

Op 1 juni 2021 was de sleuteloverdracht.

RAC neemt WWA De Boerderij over

Na 17 jaar neemt het Regionaal Autisme Centrum de Woon Werk voorziening voor mensen met Autisme WWA De Boerderij in Reek over van GGZ Oost Brabant. De zorg en woonplekken blijven hierdoor op de vertrouwde locatie. De bewoners hoeven niet te verhuizen. Toen GGZ Oost-Brabant in 2019 bekendmaakte de autismezorg uit Reek te willen verplaatsen naar Huize Padua in Boekel, staken bewoners, ouders en medewerkers de koppen bij elkaar. De bewoners wonen er al tientallen jaren en wilden graag in Reek blijven. De oplossing werd gevonden in de overdracht van de zorg naar Regionaal Autisme Centrum (RAC), die het stokje overneemt. Bert van IJken, algemeen directeur en psychiater van RAC: “De overdracht van GGZ Oost Brabant naar het RAC verloopt in goede harmonie. Alle partijen hebben hetzelfde belang: het welzijn van de bewoners. Gelukkig kunnen de bewoners in Reek blijven wonen.”

Historie WWA De Boerderij

Corrie Kersten startte in 1981 aan de Schaijksestraat in Reek met De Boerderij: een plek waar twintig mensen met autisme en een normale intelligentie onder begeleiding kunnen wonen. De Boerderij is verspreid over drie locaties in Reek: De Boerderij zelf aan de Schaijksestraat en De Pastorie en De Octaaf aan de Mgr. Borretstraat. 

De bewoners worden zoveel mogelijk gestimuleerd om binnen hun eigen mogelijkheden deel te nemen aan de samenleving.

Weinig gevolgen voor bewoners en medewerkers

De komst van het RAC heeft in eerste instantie weinig gevolgen voor de bewoners. De locaties blijven in stand, het gros van het personeel blijft en ook de voorzieningen zijn hetzelfde. Voor oprichtster Corrie, inmiddels 82 jaar, komt het afscheid van de plek wel dichterbij omdat ze inmiddels is verhuisd. Ze is blij dat de voorziening waar zij veertig jaar haar ziel en zaligheid in heeft gestoken, blijft voortbestaan en de bewoners niet hoeven te verhuizen.

Aanmelden voor wonen

Je kunt je aanmelden voor wonen zonder beschikking. Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Waar ben je naar op zoek?

Zoek je iets op onze website en kun je het niet vinden? Misschien helpt onze zoekfunctie je wel verder. Kun je het dan alsnog niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Hoofdkantoor:

Europaweg 97
5707 CL  Helmond
Nederland

Algemene mail
Clientbureau mail

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.30 uur

Stuur ons een e-mail

Neem telefonisch contact op

Het RAC is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag 08.30 uur – 17.00 uur.

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 12.30 uur.
De receptie zal je doorverbinden. Vraag naar het clientbureau.