WWA De Boerderij

Na 17 jaar neemt het Regionaal Autisme Centrum de Woon Werk voorziening voor mensen met Autisme WWA De Boerderij in Reek over van GGZ Oost Brabant. De zorg en woonplekken blijven hierdoor op de vertrouwde locatie. De bewoners hoeven niet te verhuizen.

Toen GGZ Oost-Brabant in 2019 bekendmaakte de autismezorg uit Reek te willen verplaatsen naar Huize Padua in Boekel, staken bewoners, ouders en medewerkers de koppen bij elkaar. De bewoners wonen er al tientallen jaren en wilden graag in Reek blijven. De oplossing werd gevonden in de overdracht van de zorg naar Regionaal Autisme Centrum (RAC), die het stokje overneemt. Bert van IJken, algemeen directeur en psychiater van RAC: “De overdracht van GGZ Oost Brabant naar het RAC verloopt in goede harmonie. Alle partijen hebben hetzelfde belang: het welzijn van de bewoners. Gelukkig kunnen de bewoners in Reek blijven wonen.”

Weinig gevolgen voor bewoners en medewerkers

De komst van het RAC heeft in eerste instantie weinig gevolgen voor de bewoners. De locaties blijven in stand, het gros van het personeel blijft en ook de voorzieningen zijn hetzelfde. Voor oprichtster Corrie, inmiddels 82 jaar, komt het afscheid van de plek wel dichterbij omdat ze inmiddels is verhuisd. Ze is blij dat de voorziening waar zij veertig jaar haar ziel en zaligheid in heeft gestoken, blijft voortbestaan en de bewoners niet hoeven te verhuizen.

Historie WWA De Boerderij

Corrie Kersten startte in 1981 aan de Schaijksestraat in Reek met De Boerderij: een plek waar twintig mensen met autisme en een normale intelligentie onder begeleiding kunnen wonen. De Boerderij is verspreid over drie locaties in Reek: De Boerderij zelf aan de Schaijksestraat en De Pastorie en De Octaaf aan de Mgr. Borretstraat. De bewoners worden zoveel mogelijk gestimuleerd om binnen hun eigen mogelijkheden deel te nemen aan de samenleving.

Aanmelden voor wonen

Je kunt je aanmelden voor wonen zonder beschikking. Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Waar ben je naar op zoek?

Zoek je iets op onze website en kun je het niet vinden? Misschien helpt onze zoekfunctie je wel verder. Kun je het dan alsnog niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Hoofdkantoor:

Europaweg 97
5707 CL  Helmond
Nederland

Algemene mail
Clientbureau mail

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.30 uur

Stuur ons een e-mail

Neem telefonisch contact op

Ons clientbureau  is telefonisch bereikbaar van:
Maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 12.30 uur.