Hoe behandel je autisme?

Autisme wordt doorgaans niet behandeld. Toch bestaat hier onder mensen met autisme een grote behoefte aan. Recente ontwikkelingen laten zien dat er mogelijkheden zijn. Samen met een aantal collega’s van het Autisme Expertisecentrum gaf psycholoog en Open Universiteit-onderzoeker Carolien Wijker in GZ-psychologie een overzicht van de laatste stand van zaken.

De autismespectrumstoornis, zoals autisme voluit genoemd wordt, wordt onder andere gekenmerkt door moeite om de gevoelens of lichaamstaal van anderen te begrijpen en om met veranderingen om te gaan. Mensen met autisme krijgen zo nodig begeleiding of ontvangen behandeling voor bijkomende problematiek zoals depressie, angststoornissen of traumagerelateerde klachten. Toch blijft er een behoefte bestaan voor de behandeling van klachten die meer direct uit de autismespectrumstoornis voortvloeien.

Overig nieuws

Aanmelden voor wonen

Je kunt je aanmelden voor wonen zonder beschikking. Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Waar ben je naar op zoek?

Zoek je iets op onze website en kun je het niet vinden? Misschien helpt onze zoekfunctie je wel verder. Kun je het dan alsnog niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Hoofdkantoor:

Europaweg 97
5707 CL  Helmond
Nederland

Algemene mail
Clientbureau mail

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.30 uur

Stuur ons een e-mail

Neem telefonisch contact op

Het RAC is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag 08.30 uur – 17.00 uur.

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 12.30 uur.
De receptie zal je doorverbinden. Vraag naar het clientbureau.