Informatie webinar 14 oktober 2021

Op donderdag 14 oktober organiseert FANN een webinar (9.30 – 12.00 uur)

Er zijn dan drie sprekers: 

  1. Wikke van der Putten (dr. Leo Kannerhuis) geeft een lezing over camoufleren bij vrouwen met autisme. Samenvatting: Camoufleren is een onderwerp dat door autistische volwassenen zelf als belangrijk thema naar voren is gebracht. Camoufleren houdt in dat mensen hun autismekenmerken verbergen, bijvoorbeeld zodat het niet opvalt dat je ‘anders’ bent. Ook voor de klinische praktijk en het wetenschappelijk onderzoek roept het onderwerp vragen op. In de afgelopen jaren is er in de media veel over camouflage geschreven en er wordt ook steeds meer onderzoek naar gedaan. In deze lezing zullen we samen kijken naar enkele vragen binnen het onderzoek naar camouflage zoals: hoe kunnen we onderzoeken of iemand camoufleert, wat weten we over de gevolgen van camoufleren en zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen die camoufleren? Daarbij zullen we bekijken welke conclusies we kunnen trekken uit het onderzoek wat er tot nu toe is gedaan.
  2. Dr. Annabeth Groenman (Accare & UvA) geeft een lezing over menopauze bij vrouwen met autisme. Samenvatting: Doordat ooit gedacht werd dat autisme alleen bij mannen voorkwam, is er weinig bekend over zaken die alleen bij vrouwen voorkomen, zoals bijvoorbeeld de invloed van de menstruatiecyclus en menopauze. Dit terwijl er aanwijzingen zijn dat deze bij autistische vrouwen anders verlopen en anders ervaren worden dan bij niet-autistische vrouwen. In deze lezing zal ik een samenvatting geven van de huidige literatuur. Ook zal ik de bevindingen van ons nieuwste onderzoek naar menstruatie en menopauze bij autisme presenteren.  
  3. Bep Schilder, ervaringsdeskundige en auteur, die haar blik, als vrouw met autisme, biedt op beide thema’s. Bep Schilder (Utrecht, 1953) woont afwisselend in Kampen, Groningen en – sinds maart 2021 – in Zutphen. Haar authentieke en veelzijdig artistieke persoonlijkheid bezorgde haar spontaan titels als ‘Kamper legende’, ‘Kroegmoeder’ en ‘Icoon van het Literair Café’. Ook ‘runde’ ze een vrouwen- en een spiritueel centrum. Naast de SPW- opleiding is ze geschoold in esoterie, astrologie en aurahealing. Bep heeft het boek ‘De poort, de paljas en het meisje’ geschreven. Hier zijn al 2 delen van verschenen. Ze is bezig met het schrijven van het derde deel.

De inhoud is gericht op clinici en wetenschappelijk onderzoekers.

Andere geïnteresseerden zijn natuurlijk ook welkom.

 

Deelnamekosten bedragen €10. Omdat FANN een vrijwilligersorganisatie is zonder subsidie en zonder secretariaat, én omdat we de deelnamekosten laag willen houden, kunnen we deze niet vooraf innen. We kiezen voor een positieve insteek en vertrouwen op de eerlijkheid van de mens. We zullen daarom tijdens de bijeenkomst het rekeningnummer (en een tikkie) delen zodat dit dan tijdens (of na) de bijeenkomst betaald kan worden. 

 

Inschrijven voor de bijeenkomst is noodzakelijk.
Dit kan via Deze link

Na inschrijving krijgt u een automatische bevestigingsmail met inloginformatie.

 

Overig nieuws

Aanmelden voor wonen

Je kunt je aanmelden voor wonen zonder beschikking. Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Waar ben je naar op zoek?

Zoek je iets op onze website en kun je het niet vinden? Misschien helpt onze zoekfunctie je wel verder. Kun je het dan alsnog niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Hoofdkantoor:

Europaweg 97
5707 CL  Helmond
Nederland

Algemene mail
Clientbureau mail

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.30 uur

Stuur ons een e-mail

Neem telefonisch contact op

Het RAC is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag 08.30 uur – 17.00 uur.

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 12.30 uur.
De receptie zal je doorverbinden. Vraag naar het clientbureau.