Niet de slimste, maar de aardigste. Hoe belangrijk is certificering voor een therapeut?

Vanaf januari 2024 moeten basispsychologen in Nederland meer kennis kunnen aantonen om nog te mogen werken. Nochtans maakt meer kennis je geen betere therapeut. In de praktijk geeft een goede relatie met de cliënt de doorslag.

Therapie is een taai en modderig proces. Lastig voor cliënten, lastig voor therapeuten. Maar: vermakelijk voor een toeschouwer, moeten de schrijvers van de HBO-serie
In T­reatment hebben gedacht. De spreekkamer van psychotherapeut Paul Weston vormt in de Amerikaanse versie van de serie een mateloos interessante kijkdoos, waarin de hoofdrolspeler dagelijks in de war wordt gebracht door een gemêleerd gezelschap aan cliënten. De inrichting van die kijkdoos is precies wat je zou verwachten: een lichtbruine sofa, een donkerbruine stoel, een gevulde boekenkast, een fraai bureau. En: een aantal ingelijste diploma’s aan de wand. Iemand die deze kamer binnenloopt, zal direct begrijpen waar het hoge uurtarief vandaan komt. Deze man is gepokt en gemazeld, belezen en beproefd: hij heeft er hard voor gestudeerd. Van kwakzalverij is hier geen sprake, zoveel mag duidelijk zijn.

Overig nieuws

Aanmelden voor wonen

Voor meer inlichtingen of voor aanmelden bij het Regionaal Autisme Centrum 
bel maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur naar:

Waar ben je naar op zoek?

Zoek je iets op onze website en kun je het niet vinden? Misschien helpt onze zoekfunctie je wel verder. Kun je het dan alsnog niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Schootense Loop 2
5708 HX  Helmond
Nederland

Algemene mail
Clientbureau mail

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.00 uur. Op vrijdag van 9.00 – 12.30 uur.

Stuur ons een e-mail

Neem telefonisch contact op

Het RAC is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag 08.30 uur – 17.00 uur.

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van:

Ma- do: 9.00 uur – 12.30 uur en in de middag van 13.00 uur – 16.00 uur.

Op vrijdag alleen in de ochtend van 9.00 uur – 12.30 uur.