Heb jij last van depressieve klachten, slaapproblemen, angst en/of paniekklachten, stress, overspannenheid of burn-out klachten dan is Running Therapie mogelijk iets voor jou. Running Therapie is een lichaamsgerichte interventie om de psychische conditie te verbeteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat een ontspannen duurloop je kan helpen om lusteloosheid, angst- en paniek en onbehaaglijke gevoelens te minderen.

Door het volgen van het Running Therapie programma leer je stapsgewijs een ontspannen duurloop van ongeveer een half uur op te bouwen. Door het hardlopen zet je niet alleen jezelf in beweging maar er zal ook van alles bij jezelf in beweging worden gezet, met als resultaat dat je; een betere conditie krijgt, een voldaan gevoel zal ervaren, je minder somber zal zijn en minder angst zal ervaren, je je energieker zal voelen, meer levensvreugde zal krijgen, je beter zal slapen en actiever zal worden.

Organisatie

In een intakegesprek breng je samen met de behandelaren je lichamelijke en mentale conditie in beeld. Ook worden afspraken gemaakt over het volgen van het loopschema en de organisatie erom heen. De Running Therapie bijeenkomsten vinden eens per week plaats en duren ongeveer een uur. Ze bestaan uit drie fasen: een warming up, de daadwerkelijke training en cooling down. Daarnaast is het de bedoeling dat u minimaal één, liefst twee sessie(s) per week thuis uitvoert. Na tien weken vindt een evaluatie plaats. Samen met je behandelaren ga je na in welke mate je lichamelijke en mentale conditie vooruit is gegaan. Ook wordt gekeken naar een vervolg. Daarbij staat de volgende vraag centraal: Wat kan je doen om je conditie op pijl te houden?

Wil jij deelnemen aan de Running Therapie? Informeer naar de mogelijkheden via je behandelaar of begeleider van de Regionaal Autisme Centrum (RAC).

Overig nieuws

Aanmelden voor wonen

Je kunt je aanmelden voor wonen zonder beschikking. Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Waar ben je naar op zoek?

Zoek je iets op onze website en kun je het niet vinden? Misschien helpt onze zoekfunctie je wel verder. Kun je het dan alsnog niet vinden, neem dan gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Hoofdkantoor:

Europaweg 97
5707 CL  Helmond
Nederland

Algemene mail
Clientbureau mail

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.30 uur

Stuur ons een e-mail

Neem telefonisch contact op

Het RAC is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag 08.30 uur – 17.00 uur.

Ons clientbureau is telefonisch bereikbaar van:
maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 12.30 uur.
De receptie zal je doorverbinden. Vraag naar het clientbureau.